29 Haziran 2012 Cuma

Pembe




Romantik ve Çekici Pembe

Pembe, sabah güneşinin rengi ,dişi duyguların ifadesidir. Yaşam dolu, mükemmel ve enerji veren bir renktir. Sağlıklı olmanın ve daima genç kalmanın ifadesi olarak da tanımlanabilir. Pembe enerjisini kırmızıdan alır. Kırmızıya göre daha yumuşaktır. İlk baharın rengi olarak da tanımlayabileceğimiz pembenin bu saf yönü aynı zamanda kusursuz bir dünyanın ve hayaller peşinde koşulan bir yaşamın da habercisidir. Pembe çekicidir, hünerlidir ve fantezi doludur. Dişi yönü gizleyemeyecek kadar aydınlıktır .


Pembenin dekorasyondaki etkileri

Hayallerin rengi pembe, ortama kazandırdığı enerjinin yanı sıra hassas etkileriyle çalışma alanlarında pek tercih edilmez. Daha olumlu bir yaşamı düşlemenin rengi olarak,özellikle dekorasyonda kız çocuklarının odalarında kullanılır.


Pembe rengin simgeleri


Pembe saflığın, şekerin ve bebekleri ifadesidir. Hayalleri sembolize eden pembe, tıpkı kırmızı gibi aşı çağrıştırır. Ancak kırmızı aşkın tutku yönünü yüceltirken pembe, romantik ve saf aşkın simgesi olmuştur.


Pembe rengin insan sağlığı üzerindeki psikolojik etkriile

Pembe rengin insan hayatında eksik olması fizyolojik olarak epilepsi, sinir hastalıkları ve böbrek rahatsızlıklarına neden olur.
Tedaviye devam edildiği sürece kara üzüm, dut,lahana, pancar vb. besin maddelerinin tüketilmesi tavsiye edilir.


Pembe rengin psikolojik etkileri

Pembe insanları sever. Pek çok kere pembe , partinin ve eğlencenin rengi de olmuştur. Özellikle koyu pembe, kişiler arasındaki enerji değişimini sağlar. Tutkunun rengi kırmızı eyleme geçme isteği uyandırırken, pembe fiziksel bir uyarıcı rolündedir. Pembe aynı zamanda yaratıcılığı da etkiler. Pek çok kişi pembenin dişi rengi olduğunu düşünür. Erkeklerden çok azı bu rengi yaşamlarında kullanır.


Pembe rengin çocuk gelişimindeki etkileri

Pembe renk çocukların kolaylıkla uykuya dalmalarına yardımcı olur. Özellikle kız bebeklerde kullanılan pembe, neşeli ve mutlu bir büyüme dönemine de etkili olur. Pembe rengi seven çocuklar çekingen olmalarına karşın bunu iyi şekilde saklarlar.


Selamlar..
Ozras :)

Hiç yorum yok: