6 Mayıs 2012 Pazar

Kuru Yemişin Faydaları

  • AY ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI
  • Kolesterolü düşürür.
  • Damar sertliğini giderir.
  • kir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.
  • Cinsel arzuyu artırır.
  • Kalp ve sinir hastalıklarını önler..
  • İdrar söktürür.
  • Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.
  •   KABAK ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

  • Böbrekleri güçlendirir.
  • Böbrek, mesane iltihaplarını önler..
  • İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir.
  • Bağırsak kurtlarını düşürür.
  • Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.
  •   TUZLU FISTIK FAYDALARI

  • Cinsel arzuyu artırır.
  • Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.
  • Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir.
  • Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.
  • Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir.
  • ANTEP FISTIĞI FAYDALARI

  • Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
  • 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35``ini karşılayabilmektedir.
  • Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
  • Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir.
  • İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
  • Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
  • Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
  • KAJU FISTIK FAYDALARI

  • Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.
  • İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler.
  • Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir.
  • İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur,şeker hastalığının gelişimini engeller,kansere karşı direnci arttırır.
  • İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.
  • FINDIK İÇİ FAYDALARI

  • Cildi güzelleştirir.
  • Varis tedavisinde faydalıdır.
  • Enerji verici ve besleyicidir. Cinsel gücü artırır.
  • Güç ve dikkat gerektiren durumlarda yararlıdır.
  • Böbrekteki kum ve taşları döker, böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
  • Vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur.
  • Gelişme çağındaki çocukların gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık verilmelidir.
  • Yüksek tansiyondan prostata, kalp şikâyetinden menopoz dönemi sorunlarına kadar birçok rahatsızlıkta fındık vücudu güçlendirici ve sağlığımızı koruyucu bir görev üstlenir.
  • Yapılan pek çok araştırma, fındığın kolesterolü düşürdüğünü ve kalp krizi riskini azalttığını, içerdiği yüksek kalsiyum sayesinde kemikleri ve dişleri güçlendirdiğini, cinsiyet hormonlarını geliştirdiğini ve günlük yaşamda enerji verdiğini ortaya koyuyor.
  • Her gün sadece 25-30 gr fındık yemek, günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 100`ünü karşılıyor.
  • Son zamanlarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, fındıkta bol miktarda bulunan beta-sitosterol maddesi, kolesterolü düşürmede ve kanser (kolon, prostat, göğüs) gibi pek çok hastalığı önlemede önemli bir rol oynayabiliyor. Bu husus, tümör büyümesini engelleme ve apoptosis uyarımı içinde geçerli.
  •  PATLATMALIK MISIR FAYDALARI

  • Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır.
  • İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar.
  • Mısırda protein, kalsiyum, demir , fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.
  •   BADEM FAYDALARI

  • Sinirleri güçlendirir.
  • Göğüs hastalıklarını önler.
  • Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
  • Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
  • Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.
  • Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
  • Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
  • Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.
  • Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
  • Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.
  • Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
  •  LEBLEBİ FAYDALARI

  • Anne sütünü artırır.
  • Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
  • Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
  • Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
  •  BEYAZ LEBLEBİ FAYDALARI

  • Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
  • Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
  • Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
  • Anne sütünü artırır.
  •  CEVİZ FAYDALARI

  • Kanda kolesterolün yükselmesini önler.
  • Beynin çalışmasını güçlendirir.
  • Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.
  • İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.
  • Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler.. Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.
  • Kansızlığı önler.
  • Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.
  • Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
  • Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.
  • Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen
  • Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
  • Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.
  •  KURU İNCİR FAYDALARI

  • Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.
  • Yaşlılarda kemik erimesini önler.
  • İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler.
  • Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.
  • Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
  • Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler.
  •  KURU HURMA FAYDALARI

  • Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar.
  • Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser, boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir.
  • Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz.
  • Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. potasyum. demir, B vitamini bulunmaktadır.
  •  KURU KAYISI FAYDALARI

  • Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.
  • Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.
  • Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
  • Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur.
  • Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.
  • Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır.
  • Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır.
  • Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
  • Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.
  • Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.
  • Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği,böbrek hastalıkları,hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.
  • Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır.
  • Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar.
  • Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
  • Sinirleri güçlendirir, uyku verir, kabızlığa iyi gelir.
  •   KURU ÜZÜM FAYDALARI

  • Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
  • Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
  • Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5ini ve demirin ise 1/3ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.
  • Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir.
  • Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir.
  • Diş çürümelerini engeller.
  • Üzümde %20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.
  • Gıda şekli anne sütüne benzer. Üzümdeki bol demir kan yapar.
  •  TÜRK KAHVESİ FAYDALARI

  • Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp znsel aktiviteyi güçlendirir.
  • Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar.
  • Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.
  • Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.
  • Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var.
  • Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek.
  • Kanser riskini azaltıyor: Norveçte yapılan bir araştırma ,meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.
  • Alzheimer’i önlüyor Portekiz de 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor. 

     
Selamlar 

Hiç yorum yok: