30 Aralık 2011 Cuma

BEDEN DİLİ

Bir kaç yüzyıl önce Papa bütün yahudilerin Roma'yı terk etmeleri gerektiğine karar verir.
Doğal olarak Yahudi toplumundan büyük bir  tepki gelir.
Bunun üzerine, Papa ile Yahudi toplumundan önde gelen birisiyle karşılıklı dini bir müzakere yapmalarını önerir. Yahudiler kazanırsa kalacaklar, Papa kazanırsa gidecekler. Yahudiler çaresiz kabul eder ve  temsilci olarak Moiz'i seçerler. Ancak Moiz'in Papa ile aynı dili konuşamaması nedeniyle  müzakere de konuşmak yerine sadece işaret dilinin kullanılması teklif  edilir.
 Papa da kabul eder.  1. Müzakere günü geldiğinde iki taraf karşılıklı yerlerini alırlar ve  karşılıklı olarak bir süre bakıştıktan sonra Papa elini kaldırarak 3 parmağını gösterir. Buna karşılık Moiz tek parmağını kaldırır.
2. Papa parmaklarını sallayarak başının etrafında çevirir. Moiz ise parmağıyla yeri işaret ederek oturduğu yeri gösterir.  3. Papa yanındaki çantadan bir parça ekmek ve şarap çıkartınca Moiz de bir elma çıkartır. Bunun üzerine Papa ayağa kalkarak "Ben pes ediyorum, Yahudiler  kalabilirler" der.  Müzakere sonrasında Papa'nın etrafına toplanan kardinaller Papa'ya ne olduğunu sorduklarında Papa; 1. Ben önce 3 parmağımı gösterip Kutsal Üçlüyü işaret ettim. Buna  karşılık o bana tek parmağını gösterip her iki dinin de tek Tanrı’yı tanıdığını söyledi.  2. Ben parmaklarımı sallayıp basimin etrafinda çevirerek  Tanrı’nın  bizim etrafımızda olduğunu gösterdiğimde o da oturduğu yeri işaret  ederek Tanrı’nın onların durduğu yerde de olduğunu işaret etti. 3. Ben kutsal ekmek ve şarap çıkartıp Tanrı’nın bizim günahlarımızı  bağışladığinı göstermek istediğim zaman da hemen bir elma çıkartıp bana  ilk günahı hatırlattı.  Herifin her şeye bir cevabı var. Ne yapabilirdim ki?" Ayni sırada Yahudi cemaati de Moiz'in etrafini sarmış ona nasıl  başardığını soruyorlardı, Moiz; 1. "Önce bana 3 parmağini gosterip 3 gün içinde burayı terk etmemizi  istedi. Ben de ona bir tekimizin bile ayrılmayacağımızı söyledim. 2. Sonra bütün şehrin Yahudilerden temizleneceğini söyledi. Ben de,  hiç bir yere gitmeyip olduğumuz yerde kalacağimizi söyledim"  3. "Sonra ne oldu?" diye kalabalık heyecanla sormuş. "Valla,sonrasını  ben de pek anlamadım. Adam biraz hiddetlendi ve öğle yemeğini çıkarttı. Bunun üzerine ben de benimkini çıkarttım. Hepsi bu!..

 İNSANLARIN NE KONUŞTUĞU DEĞİL NE ANLADIĞI ÖNEMLİDİR.
 HZ. MEVLANA DA ŞÖYLE DER: NE KADAR BİLİRSEN BİL,
SÖYLEYECEKLERİN  KARŞINDAKİNİN ANLAYABİLECEĞİ KADARIYLA SINIRLIDIR.” 

5 Aralık 2011 Pazartesi

Tül Perde Metrajı Nasıl Hesaplanır?

Korniş Üzeri Tül Perde Ölçüsü Nasıl Alınır Tül Perde Metrajı Nasıl Hesaplanır?
Tül ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 250 cm tül kullanılmalıdır. Kornişlerde tül kullanımı ortalama 1 e 2.5 veya 3 olmalıdır. İsteğe bağlı olarak bu oranların altında veya üzerinde olabilir. Örneğin 200 cm genişliğinde / eninde 260 cm yüksekliğinde / boyunda bir pencerede korniş genişliğinin de 200 cm olduğunu varsayarsak ortalama 500 cm tül kullanılmalıdır. Tül boyu ölçüsü ise 257 cm olmalıdır. Kullanıcı tülün tek veya iki parça olup olmayacağına kullanım kolaylığına göre karar vermelidir. Tüller de en / genişlik boy olarak kullanılır, desen veya baskı bu mantığa göre işlenmiştir.
Korniş Üzeri Güneşlik Perde Ölçüsü Nasıl Alınır Güneşlik Perde Metrajı Nasıl Hesaplanır?
Güneşlik ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 150 cm güneşlik kullanılmalıdır. Kornişlerde güneşlik kullanımı ortalama 1 e 1.5 veya 2 olmalıdır. İsteğe bağlı olarak bu oranların altında veya üzerinde olabilir. Örneğin 200 cm genişliğinde / eninde 260 cm yüksekliğinde / boyunda bir pencerede korniş genişliğinin de 200 cm olduğunu varsayarsak ortalama 300 cm güneşlik kullanılmalıdır. Güneşlik boyu ölçüsü ise 257 cm olmalıdır. Kullanıcı güneşliğin tek veya iki parça olup olmayacağına kullanım kolaylığına göre karar vermelidir. Güneşliklerde en / genişlik boy olarak kullanılır, desen ve baskı bulunmaz standart renkleri bej, şampanya ve beyaz dır.
Korniş Üzeri Kumaş Perde Ölçüsü Nasıl Alınır Kumaş Perde Metrajı Nasıl Hesaplanır?
( Kumaş Perde Nedir : İpek, viskon, keten, şönil gibi birçok seçeneği bulunan kumaş grupları kullanılarak dikilir. Kullanım amaçları işlevselliği ve estetiği bir arada sergileyebilmektir. Tek başına yada mekanizma eklentisi ile düşünce sınırlarına bağlı olarak, birçok tasarım yapılabilir. Kumaş enleri ~140 - 300 cm arasında değişir. Kumaş üreticilerinin tavsiyeleri genelde kuru temizlemedir, ancak kumaş cinsine bağlı olarak 30 derecede hassas yıkama ile temizlikleri yapılabilir.)

140 cm genişliğinde / eninde korniş üzeri kumaş perde metraj hesaplaması ve ölçümlendirmesi; Korniş genişliklerine bağlı olarak 1 mt. genişlikte 1 en kumaş perde boyuna gerekli eklemeler yapılarak çarpılmalıdır.
Örneğin; Genişliği / eni 230cm, yüksekliği / boyu 255 olan bir pencere ölçüsünde kumaş perde hesaplaması yapılırken;
230 cm de 3 en kumaş kullanılacaktır. Bunun nedeni ise her metre. için bir en kumaş kullanılacağından kalan 30 cm için yine bir en kumaş kullanılmak zorundadır. (30 cm için aynı şekilde orantı yapacak olursak bu durumda kumaş eninden arta kalan parça hiçbir yerde kullanılamayacağı için fire olarak kalacaktır. Bunun yerine ölçüye yedirilmesi daha doğrudur.) Sonuç olarak 3 en kumaş boy ile çarpıldığında bu perde ölçümlendirmesi için gerekli toplam metraja ulaşılır. 3 en * ( 255 cm+ 30 cm perde dikiş payı=285 cm.) = 8,55 mt. kumaş.
8,55 mt. kumaş * birim fiyat (30.000.000 TL) = 256,500,000 TL Kumaş bedeli. Bu durumda ölçü ise genişlik korniş genişliği yani 230cm boyu / yüksekliği ise yer ile tavan arasındaki ölçüden 2-3 cm kısa olmalıdır yani boy 253 cm olmalıdır. 140 cm kumaşlarda bilinmesi gereken en önemli detay bu enlerin gerekli genişliğe ulaşabilmek için birbirine boyundan dikileceğinden dolayı perdeler kapalı iken dikişlerin görüneceğidir.
Kullanıcı kumaşın tek veya iki parça olup olmayacağına kullanım kolaylığına göre karar vermelidir.


1 Aralık 2011 Perşembe

SAĞLIK



       Kanserde erken tanının önemini artık hepimiz biliyoruz. Hastalığın tanısının konmasının uzaması ile kaybedilen zaman, bazen bireyin sağlığını tehdit edecek boyutta olabiliyor. Aşağıda hangi belirtiler görüldüğünde kanserden şüphelenilmesi gerektiği hakkında bilgi bulacaksınız:




Cilt:

- Renk, şekil ve büyüklüğü değişen, çabuk kanayan veya ülserleşen benler,

- İyileşmeyen yaralar varsa,

- Ve uzun süreli güneş ışığına maruz kalıyorsanız


Ağıziçi, Boğaz:

- Ağızda iyileşmeyen ağrılı/ağrısız yaralar,

- Ağıziçi ve dudakta beyaz veya kırmızı plaklar, kitle veya sertlikler,

- Yeni gelişen işitme kaybı veya kulakta çınlama, ses kısıklığı gibi yakınmalar varsa

- Ve alkol, sigara kullanıyorsanız


Akciğer:

- Geçmeyen veya karakter değiştiren öksürük,

- Kanlı, pis kokulu balgam,

- Yeni gelişen ses kısıklığı veya değişikliği,

- Göğüs ağrınız varsa,

- Sık ve uzun süreli akciğer enfeksiyonu (bronşit, zatürre) geçiriyor

- Ve sigara kullanıyorsanız


Meme:

- Göğsünüzde ele gelen kitle,

- Meme derisi üzerinde kalınlaşma, çökme veya çekilme,

- Meme başından berrak veya kanlı akıntı varsa

- Ve ailede meme kanseri hikayesi mevcutsa


Sindirim Sistemi:

- Yutma güçlüğü, uzun süren kusma/bulantı,

- Uzamış ishal veya kabızlık,

- Barsak hareketlerinde düzensizlik,

- Koyu renkli veya kanlı dışkı,

- Uzun süreli karın ağrısı veya baskı hissi,

- Açıklanamayan kilo kaybı varsa

- Ve ailede barsak kanseri veya hastalığı hikayesi mevcutsa


Kadın Üreme Sistemi:

- Adette düzensizlik, fazla kanam veya uzun süreli kanama,

- Adet dönemleri arasında veya menopoz sonrası kanama,

- Cinsel ilişkiden sonra kanama,

- Normalden fazla vajinal akıntı varsa

- Ve östrojen tedavisi görüyorsanız


Erkek Üreme Sistemi:

- Sık ve ağrılı idrara çıkma,

- Kanlı idrar gelmesi,

- Yeni gelişen iktidarsızlık,

- Testislerde sertlik veya ele gelen ağrısız kitle varsa


Lenf Sistemi:

- Boyun, koltukaltı ve kasıklarda ele gelen, çoğunlukla ağrısız kitleler,

- Kilo kaybı,

- Gece terlemeleri,

- Uzun süren ve açıklanamayan ateşler,

- Ciltte nedensiz beliren döküntü ve morluklar varsa


İskelet Sistemi:

- Ele gelen kitle veya şekil bozukluğu,

- Kemiklerde şiddetli ağrı,

- Hareket kısıtlılığı varsa


Sinir Sistemi:

- Şiddetli ve uzun süreli baş ağrıları,

- Çift görme veya görme kaybı,

- Yeni gelişen dengesizlik, baş dönmeleri, uyuşma veya felçler,

- Şuur bulanıklığı, konsantrasyon güçlüğü,

- Konuşma güçlüğü,

- Kişilik değişiklikleri varsa


Yukarıdaki belirtileri gördüğünüz ve hissettiğinizde en kısa sürede bir uzmana danışınız.